Novembarska nagrada Grada Sremske Mitrovice

Grad Sremska Mitrovica u novembru obeležava značajne datume svoje novije istorije, slaveći i promovišući dobro i nagrađujući najistaknutije. Sigurna sam, da je Sremska Mitrovica danas grad na koji bi bili ponosni naši slavni preci.

Kako svaki grad čije ljudi svojim delima, tako smo mi sinoć u svečanom trenutku sa ponosom poneli laureate “Novembarske nagrade”. Nagrade dodeljene za rad, trud i zalaganje koji je zajednica prepoznala.


“Novembarska nagrada” nije jedna u nizu nagrada koje sam dobila tokom svoje karijere, a bio je velik broj Republičkih nagrada, Nagrada “Fonda Talenti”, Svetosavskih povelja i Nagrade za najbolju metodičku inovaciju…To je prvenstveno veliko društveno priznanje, kruna jednog dela moje karijere i ohrabrenje za budući rad.Priznanje koje povlači sa sobom veliku individualnu odgovornost.


Lepo je znati da zajednica vrednuje i prati posvećenost, trud i rad koji sam godinama ulagala u nastavnički proces. Oni koji me znaju, znaju da je učionica za fiziku Zmajeve škole moje omiljeno mesto u gradu i da će tako i ostati.


Priznanje koje mi je uručeno trebalo bi da bude podstrek za kolege i mlađe generacije nastavnika koji dolaze, jer bez obzira na situaciju u kojoj se prosveta danas nalazi, moraju znati da se rad i trus ipak adekvatno vrednuje, a svako ko čini korake ka pozitivnom pomaku biva nagrađen.


Zahvaljujem svom predlagaču Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”, svom gradu i svim Mitrovčanima na dodeljenom priznanju.Na kraju, čestitam svim laureatima ma osvojenoj nagradi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.