Upravljanje odeljenjem

 • Tradicija za primer December 28, 2019Tradicija za primer

  Kao i prošle godine vesela družina odeljenja VII2 škole “Jovan Jovanović Zmaj”odlučila je da novogodišnjim paketićem obraduje jedno dete.


  Učenici su ovog puta odabrali da darom obraduju Pavla Mora, veselog petogodišnjaka obolelog od kancera. U dogovoru sa odeljenskim starešinom, Branislavom Blajvaz, odeljenje je uplatilo značajnu sumu novca koja će biti iskorišćena u daljem lečenju malog Pavla.

  Paketić sa slatkišima i igračkama sedmaci su otvarali zajedno sa malim Pavlom i uživali u igri sa mališanom.

  Slika preuzeta sa www.unsplash.com
 • Majkama na dar March 9, 2019Majkama na dar

  Igrajući se na časovima odeljenjskog starešine sa IKT aplikacijom Canva došli smo na ideju da svoju kreativnost možemo izraziti stvarajući lepe poklone za naše majke povodom Dana žena. Kako su naše čestitike izgledale pogledajte u kratkom prilogu.

  Srećan Vam 8.mart!

 • Canva-poziv na druženje! February 25, 2019Canva-poziv na druženje!

  ČOS je mali deo vremena koji odeljenske starešine provode i posvećuju učenicima svog razreda. Ovaj čas je vrlo nepopularan među decom i za njega kažu da je “smor”… Jedan od načina da izbegnete ovu predrasudu je da ovo vreme iskoristite da ih naučite različitim IKT alatima i aplikacijama koje su njima bliske. Kako su učenici VI2 odeljenja na ČOS-u pomoću programa Canva kreirali postere za sportske i društvene aktivnosti kojima se bave pogledajte na sledećem kolažu…

  Canva je program u kojem možete da kreirate postere, flajere, pozivnice za rođendane, motivacione poruke za socijalne mreže na vrlo jednostavan i kreativan način.

  Probajte da se igrate na www.canva.com !

  [ngg src=”galleries” ids=”82″ display=”basic_slideshow”]
 • Novogodišnji paketići za najmlađe December 24, 2018Novogodišnji paketići za najmlađe

  Deca, koja se trenutno nalaze na lečenju u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, danas su mogla da uživaju u božićnim i novogodišnjim darovima đaka Zmajeve škole.
  Naši osnovci, učenici 6-2 odeljenja, odlučili su da vreme koje provode na raspustu iskoriste kako bi i drugima predstojeće praznike učinili lepšim, te su, u dogovoru sa odeljenjskim starešinom Branislavom Blajvaz, napunili novogodišnje džakove slatkišima, igračkama, školskim priborom i drugim edukativnim sadržajima. Pokloni su uručeni odeljenju pedijatrije u prisustvu dr Aleksandre Garčević i dr Ljiljane Bančević, koje su se tom prilikom zahvalile na lepom gestu.
  Zmajevci su svojim drugarima poželeli brzo ozdravljenje i da se što pre vide na nekom od zajedničkih igrališta, sportskih dešavanja i drugih manifestacija.

 • Novogodišnji praznici December 12, 2018Novogodišnji praznici

  Svako dete se raduje novogodišnjim i božićnim praznicima. Negujući duh praznika i slušajući dete u nama, mi smo ove godine pisali pisma Deda Mrazu, zahvalili mu se na poklonima od prethodne godine i poželeli želje i poklone za predstojeću Novu godinu.

  Učenici odeljenja VI2 su okitili jelku i na nju dodali Micro:bit računare umesto lampica

  https://mega.nz/#!rywFQAgb!8cCncR7dCBR8gq47WHDXPDj0E_dRAsWiITqi1IbKVO4

  h

 • Let’s code! October 7, 2018Let's code!

  Škole učesnice u projektu “Škole za 21.vek” dobile su Micro:bit računare, sa ciljem da se poveća infromatička pismenost dece u osnovnim školama.

  Učenici odeljenja VI2 često na časovima odeljenskog starešine programiraju ove male računare i igraju se sa njima.

  Nešto više o programiranju Micro:bit računara možete saznati na :

  https://microbit.org/

  Kako se mi igramo sa Micro:bit računarima pogledajte na slikama .

  [ngg src=”galleries” ids=”64″ display=”basic_slideshow”]
 • Čas odeljenskog starešine September 7, 2018Čas odeljenskog starešine

  Starije kolege su mi jednom prilikom rekle da se kompletan nastavnik postaje tek kada budeš odeljenski starešina…Prvu generaciju sam preživela, sa drugom generacijom i malo više iskustva shvatam da se može uživati i na ovim časovima.

  Danas deca sve teže odrastaju, roditelji su često zauzeti, mnogo rade tako da je uloga odeljenskog starešine zaista važna jer deca u školama provode mnogo vremena i važno je da imaju pozitivne uzore.

  Na ovim časovima ih možete učiti kako da uče, razvijati njihovo samopouzdanje, učiti ih kako da se ponašaju u društvu, da vode računa jedni o drugima, ljudima u svom okruženju, ali i graditi svest o lokalnoj i globalnoj pripadnosti. Naravno, biće časova kada ćete morati da rešite i konfliktne situacije, čitate zakone i pravilnike…ali ćete sigurno uticati na njihovo odrastanje.

  [ngg src=”galleries” ids=”84″ display=”basic_slideshow”]