Nagrada za kraj uspešne godine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je 13.decembra nagrade „Talenti 2023“ najuspešnijim darovitim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije AP Vojvodine za vrhunske rezultate koje su postigli na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i jezika školske 2022/2023.godine.

Među najuspešnijim učenicima i mentorima Vojvodine zaslužno su se našli i Zmajevci, Mihajlo Crnojakić i njegov mentor Branislava Blajvaz.

Mihajlo Crnojakić, učenik sedmog razreda, je pod mentorstvom nastavnice fizike Branislave Blajvaz, u prethodnoj školskoj godini na Državnom takmičenju iz fizike, koje je održano u Požarevcu, osvojio prvu nagradu i time stekao uslov za laureat u oblasti nauke-fizika.

Pokrajinska vlada preko dve i po decenije tradicionalno nagrađuje najuspešnije darovite učenike i učenice sa teritorije AP Vojvodine, u cilju odavanja društvenog priznanja, podsticanja darovitosti kod mladih i promocije pravih vrednosti. Ove godine je sedmoro darovite dece dobilo specijalne nagrade, njih 86 je dobilo nagrade, a 320 pohvale, nagrađeno je i 85 mentora. Uručene nagrade su se sastojale od diploma i novčanog dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.