DRŽAVNO TAKMIČENJE IZ FIZIKE

Poslednja poslednji vikend  aprila školske 2017/18. godine bio je rezervisan  za  40. Državno takmičenje iz fizike.

Na 40. Državnom takmičenju učestvovalo je preko 500 takmičara, učenika šestih, sedmih i osmih razreda, kao i specijalnih odeljenja gimnazija.

 

Takmičenje, koje se tradicionalno svake godine seli iz grada u grad, ove godine je organizovano u Paraćinu, domaćin je bila  Osnovna  škola „Momčilo Popović Ozren“ . Dramska sekcija škole, pripremila je predstavu o fizičarima kojom su poželeli dobrodošlicu svim takmičarima.

Kao i svake godine takmičari su zadatke rešavali puna tri časa. Kao novina, ove godine je ponuđen dodatni zadatak za osmake, koji im je omogućavao dodatne poene pri prolazu za Srpsku fizičku olimpijadu.

Dok su učenici rešavali zadatke, nastavnici su prisustvovali 11. Sednici Saveta odeljenja za Osnovno obrazovanje na kojoj je diskutovano o aktuelnostima u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Mitrovčanka, Milana Petković, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ osvojila je treću nagradu u kategoriji osmih razreda-opšta odeljenja.

Dodela diploma održana je u Gradskom pozorištu u Paraćinu 29.4.2018.godine. Osmesi na licima nagrađenih učenika još jednom su pokazali da se veliki radi trud uvek isplati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.