FeStIvAl NaUkE i JoŠ pO NeŠtO…

Dan škole, koji obeležavamo 24.novembra, na dan rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, odlučili smo da ove godine proslavimo na malo drugačiji način. Otvorili smo vrata škole za svu decu koja su željna istraživanja, takmičenja, igre…ali  i znatiželjna da vide čime se sve mi u Zmajevoj školi.

 

 

 

 

U poslednjih godinu dana imali smo mnogo projekata, učešća u raznim takmičenjima, osvojili smo prestižne nagrade, među kojima i najdražu „Đorđe Natošević“ i zamislili smo da sve to prikažemo u tri dana. Današnji dan, četvrtak, rezervisan je za Festival nauke i ovo je prvi put da na ovakav način, uključivanjem i naših đaka i posetilaca, otkrivamo i proučavamo prirodne i društvene pojave, razrešavamo misterije i zablude… i uz pomoć nauke dolazimo do rešenja pojedinih zagonetki ovog sveta.

 

 

Deci je data prilika da vide kako kvasci dišu, seciraju ribe, vide bakterije usne duplje, igraju kahoot kvizove na engleskom jeziku, programiraju micro:bit računare, prave matematičke modele od slamčica, vide male eksperimente iz hemije i fizike, modeluju Sunčev sistem i svemirske letelice.

Čitav događaj škola je organizovala u saradnji sa Društvom fizičara – podružnica Srem i nesebičnu podršku Grada, odnosno Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport.   

 

Cilj nam je da naš Festival nauke i još po nešto…organizujemo svake godine i  uključimo se u realizaciju većih manifestacija.

 

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_slideshow”]

Leave a Reply

Your email address will not be published.